Billedaften med fotograf Kim Agersten

Mandag d.23 maj havde vi fornøjelsen at have fotografen Kim Agersten fra Helsingør til at vise sine billeder fra sin tid i Helsingør, hvor han i 70’erne arbejde på ugeavisen Op Og Ned Langs Kysten samt billeder fra musikfestivaller, hvor han arbejdede på Politiken.

Det blev en fantastisk aften med en oplagt og fortællende fotograf, som kunne vise billeder fra hans tid som fotograf i Helsingør samt fra sin tid på på Politiken, hvor han tog billeder fra de mange festivaller han havde været til, især Roskilde.

Programmet var delt i 2 dele. 1. halvdel var billeder fra tiden i Helsingør, hvor han tog en masse billeder fra gader og stræder i byen. Der var meget liv i gaderne dengang, som man kunne se på billederne. Især torvet var der mange mennesker på torvedagen, samt når der var optræden eller konkurrencer. 

Kim deltog også i vort 550 års jubilæum i 1976, hvor der var fest i byen. Hele Stengade var omdannet til fest og der var bl.a. konkurrencer blandt byens Ping’er.  Det blev til mange festlige billeder bl.a Ostevæddeløb med Ole “Ost” (Lynhjem).

Foto Kim Agersten


Kim undrede sig over at man far kommunen ikke var kommet i gang med at samle materiale til 600 års jubilæet i 2026. Han havde forsøgt at få Bymuseet til at indsamle billeder fra dengang. Men som han sagde var der ikke meget interesse. Alle de billeder der er taget af eks. Dagbladet, hvor er de?. Han kunne godt ønske sig at man fik samlet og bevaret mange gamle billeder fra byen. Han ved at der er stor interesse for hans billeder på Facebook.

Se Kims Facebook side på Fotografier fra gamle Helsingør: se her

Der var selvfølgelig billeder fra havnen, skibsværftet , Wiibroe og pigeraden, som han havde fotograferet meget. Han viste bl.a. et billeder af tampemajoren i Pigegarden og hæftede sig at at hun var meget køn, men kunne ikke huske hvad hun hed. Men Jørn trådte til da han oplyste at hans kone Anja også havde være tampamajor. Et par dage senere kunne Jørn oplyse navn og E-mail på personen.

2. afdeling var koncertfotos var især Roskilde Festivalerne, hvor han havde lejlighed til at fotografer mange af de store navne krydret med en fortælling om hvordan han fik taget netop det billede. Desuden kom han ind på hvor besværligt det var at aflever billeder. Politikken havde som det eneste medie besluttet sig for at anskaffe en farvetrykmaskine. Nu nu skulle billeder fra Roskilde levers i farver.  Når filmene var eksponeret, blev de i taxa kørt til København hvor de blev fremkaldt. Meget besværligt sammenlignet med i dag.

Foto Kim Agersten

Kim havde også en masse store farvepapirbilleder med som vi kunne se. De er før blevet vist på Biblioteket.

Vil slutte her og sige Kim tak for en vidunderlig aften på Kulturværftet.

steen aage

 

 

 

 

Skriv et svar