Udstilling med Henrik Saxgren

Efter anbefaling fra Bodil Hvalsø tog jeg i går ind på Sophienholm ved Bagsværd Sø, for at se udstillingen FRA TØNDER TIL THULE – DET MEDIATIVE LANDSKAB med Fotografen Henrik Saxgren.

Hold da helt op nogle billeder der var hængt op. Meget store fantastiske fotografier nede fra Sønderjylland og fra Grønland.

Du kan nå det endnu. Den slutter på søndag d. 13 juni 21
Herunder et par eks. på de smukke fotos fa Henrik Saxgren

  

steen aage

Årets Fototosse 2020

Forårets sidste fotoaften blev afholdt d. 6. juni. hvor vi bl.a. skulle kåre årets “Fototosse 2020”. Den skulle have fundet sted i dec. 2020, men pga. corona blev denne aften aflyst. Vi har så 2 gange i løbet af foråret forsøgt at kåre Årets Fototosse 2020, men uden held.

Første rundes billeder blev bedømt af Birgit Bentzen og Bodil Hvalsø og sidste runde var det dommerne Stine og Sille her fra Helsingør. Desværre var begge forhindret i at komme og gennemgår billederne. Vi takker alle dommerne.

Programmet omfattede desuden gennemgang af programmet for 2021 samt en diskussion af, hvad der havde været godt og skidt i 2020, samt evt. ønsker. Bl.a. kunne formanden oplyse at Portrætfotografen Helga Theilgaard samt HDR fotografen Jacob Surland kommer og holder foredrag i løbet af efteråret.

Og inden vi sendte alle medlemmerne på Sommerferie skulle årets “Fototosse 2020” kåres efter vore 2 konkurrencer i 2020.

Dette blev det fortjent John Kjær der løb af med sejren.  Tillykke til John.- Det var fortjent.

John Kjær
Der var et gavekort til PhotoCare.
2. Pladsen tog Vibeke Trolle sig af
3. Pladsen tog Jørn Jerow sig af

2020-Årets fototosse

Steen Aage

Tillykke til Christine

Christine har deltaget i en en International Foto konkurrence Fine Art Photography Award (7th FAPA). 

Hun blev i år nomineret med 2 fotos i den internationale konkurrence 
De 2 fotos er blandt de 50 bedste billeder i kategorierne:

“Nature” (Amateur winners) link:

Christine de Fine Strand

 

“Night Photography” (Professionel winners) Link

Christine de Fine Strand

 

Tillykke til Christine

Steen Aage

RNF bedømmelse Papir-2 (digital-2)

Forleden d. 20.3.21 var der bedømmelse af Papir-2, som dog var ændret til Digital-2 grundet Coronakrisen.

Selve bedømmelse skete via On-line:
Bedømmelsen varede ca 1 time, hvilket var passende og meget bedre end sidst. Dommeren var denne gang Søren Brissing, som mange gange under sin gennemgang brugte de samme vendinger om billedet. 
Det gik ikke som forventet med “antagelser” til Fotosserne.

Men denne gang kan kan vi ønske Ole Hindsgavl tillykke med at han fik antaget sit billeder.

Ole Hindsgavl

Se resultatlisten her: Region Nord Foto (rnfotokonkurrence.dk)
Se videoen her:  tryk her

steen aage

Fototur til Hillerød

Lørdag d. 13 marts var vi nogle Fototosser der trods vejrudsigten drog til Hillerød for at tage billeder som vi ville bruge i en senere collage opgave.
Vejret artede sig fint på den smukke tur gennem Slotshaven og slottet. Efterfølgende drog vi mod badstuehuset ved vandet.
En interessant fototur som sluttede på P-pladsen til indgangen til Slotsparken.

Vi slap for regn på turen og på vej hjem efter ca 2 timers fotografering, begyndte regnen så.
Senere på eftermiddagen kom der sågar sne. Så vi var heldige.

Fototur til CPH Lightfestival

Fototosserene tog en søndag aften ind til den årlige Fotofestival i København. I år var det jo i en Coronatid og det var til at se. Der var ret mange mennesker der samlede sig omkring de enkelte lys installationer. 

Man kunne ikke komme til for mennesker hvis man skulle undgå at blive smittet. Når man skulle tage et foto vadede folk bare ud foran. Det var svært at holde sammen på medlemmerne. Vi blev hele tiden væk fra hinanden.

Det var desværre ikke nogen fornøjelse. En ikke særlig god oplevelse

Vi fik dog taget nogle billeder.

 

RNF bedømmelse digital

Vi havde denne gang ikke så mange billeder med i RegionNordFoto Digital. Bedømmelsen skulle have været i Helsingør, men blev i stedet vist over mediet Zoom, hvor man trods lidt start vanskeligheder kom igennem hele bedømmelsen.

Vi fik antaget 2 billeder. Tillykke til Vibeke og Birgit

Molefiskerne Vibeke Trolle
Vi går i ring. Birgit Bentzen


Hvordan gik det så med at se en bedømmelse over nettet?
Ikke så sjovt synes jeg. Det er lang tid at sidde foran en Computer. Selv om dommeren Per Valentin var god, er det meget lang tid uden pause.

Reslutatliste:  Digital_2020 Resultatskema

Du kan se bedømmelse her: Digital 2020

Steen aage

 

Fine resultater i mSoB 2020

John samt Steen Aage var draget til den årlige fernisering på konkurrencen MellemSundogBælt i Brøndby. Det var et fint arrangement i disse Coronatider. Der blev passet på alle. Da der ikke kunne være så mange i salen havde man også valgt at live streame hele ferniseringen, hvilket forløb nogenlunde.

Live streamingen kan du se her:  Fernisering

Da vi kom ind hang alle papirbillederne i gangene og vi fandt hurtigt ud af, at vi havde billeder på væggen. Således spottede vi at John havde 3, Jørn 1, Bjarne 1 samt Steen Aage 1 billede på væggene.

Det blev men meget fin dag for os fototosser, idet vi fik følgende resultater:
se resultatlister her

Dommerdiplom i Spejlinger
Steen Aage

Antagne billeder i Papir.
Bjarne 1 stk
Jørn 1 stk

Antagne Digital
Bjarne 2 stk
Steen Aage 1 stk

Antagne i Spejlinger/Reflektioner
Bjarne 1 stk
John 3 stk
Steen Aage 1 stk.

Vores billeder

Alt i alt en fin fernisering med masser af gode billeder også dem der ikke fin guld, sølv eller bronce

Steen aage

Besøg i Adventure Camp

Vi var 3 der i lørdags tog ned til Tårnet i Gisselfeld. Det har længe været planlagt, men vi har aflyst det flere gange. Men dagen oprandt og Jørn kørte Bjarne og Steen Aage trygt til stedet ned på Midtsjælland.

For at komme til tårnet skulle man gå ca 2km gennem meget flotte anlagte træstier, alt i mens personer suser rundt oppe i trækronerne.

Fra toppen af Tårnet


Klatrebanerne på Camp Adventure kan byde på både mental og fysisk udfordring. Lider du af højdeskræk, kan du starte på begynderbanen i 1,5 meters højde. De har baner i alle sværhedsgrader derimellem, til alle typer af mod, fysik og temperament. Uanset om du ønsker at flytte grænser, få trænet hele kroppen eller bare have en sjov dag i den skønneste natur.

Som noget nyt er der Clamping lancerer Camp Adventure glamping som en del af oplevelsen på Camp Adventure. Glampingteltene er en del af visionen om at skabe Skandinaviens førende naturattraktion. Teltene er inspireret af traditionelle yurts fra sletterne i Mongoliet, importeret fra USA, og nu udviklet til at være en del af Camp Adventure. Teltene er isolerede opvarmede og kan benyttes året rundt.

De dejlige overnatningstelte

Fotomøde med Josephine Ernst

Vi havde i går. d. 21.9.20 fornøjelsen at have Billedkunstner Josephine Ernst på besøg for at vise hvorledes hun lave sine smukke collager i Photoshop. Dette foredrag har været planlagt i næsten et, efter at jeg havde aftalt det med hende på en kunstudstilling i hallerne på Otto Busses vej. Først blev vor første dato udskudt, da hun skulle til Paris og den anden dato måtte vi aflyse på grund af Coronaen.

Så i går oprandt dagen til et spændende møde med hende og hendes billeder. Hendes billeder viser en iscenesat virkelighed. Realismen ophæves og der skabes et sprog, hvor fiktionen danner en ny helhed. Billederne er trykt dels på lærred og dels på museumspapir sat i hvide metalrammer med museumsglas.

Josephine Ernst

Hun viste en lang række billeder på projektor. Desuden havde hun mange store flotte billeder med, som alle var indrammet i rammer med museumsglas. Meget flotte. Hun viste desuden hvordan hun brugte Instantfotografi (Polaroid) til at lave billeder med ved hjælp af et smart Fuji kamera.


Efter en pause gik vi i gang med at vise hendes arbejdsmetode. Vi brugte nogle af Jørn billeder, hvormed vi kunne gennemgår hele processen med at blende billeder fra forskellige lag i Photoshop.

Resultat:

Collage fra klubaften

Det blev fin aften, hvor mange, tror jeg, fik blod på tanden til netop at udforske dette emne.
Vi kunne tage det op som et tema i vor konkurrence, eller vi kunne lave en ekstra aften, hvor vi kunne prøve med egne udvalgte billeder.

Det er ikke så svært i PS. Det svære er at se motiver og de farver der kan bruges.

steen aage

I kan finde lidt om hende på: https://kunstgalleriet.dk/artist/josephine-ernst/

 

Fototur Thorvaldsens Museum m.m.

Vi var en flok Fototosser som turde begive sig ud på en fototur til Thorvaldsens Museum i København, skønt vejrudsigten sagde skybrud, regn, lyn og torden. Alt blev gjort til skamme, da vi på hele ture havde strålende solskin.

Ved Metroen

Efter besøget på museet drog vi til Det Kgl. Biblioteks Have bag Christianborg med stop i Den sorte Diamant for at få en forfriskning.

Have ved Det kgl. Bibliotek

Vi besluttede at tage en af de nye El-havnebusser helt ud til Sluseholmen for at se de store forandringer der er sket på begge sider af Københavns Havn.

Det blev en smuk, varm sejltur ud og hjem til Nyhavn og efter en tår kaffe vendte vi tilbage til Metroen til Østerport og videre til Helsingør.

En rigtig sommertur
Steen Aage

 

 

Magasinet for(n)øjet

I dag på min gåtur faldt jeg forbi Henrik Schumanns Galleri på Kronborg. Her kunne Henrik stolt vise mig et nyt magasin, som han har kaldt for(n)øjet. I galleriet viser Henrik normalt billeder i stort format, som passer til at hænge på væggen. Men hans arkiv rummer mange andre billeder, som han også har lyst til at vise. Dem vil han nu vise i et magasin format.

Kyst er det første nummer af magasinet, og temaet er stemninger fra danske kyster. Billederne i magasinet ledsages af korte tekster, idet magasinet primært er for øjet.

Link til Henriks magasin: se her:

Jeg købte det første magasin og kan kun sige, som Henrik udtrykker det, at det er hans fotografiske legeplads.

I magasinet er der mange fine stemningsbilleder fra de danske kyster og man fornemmer Henriks baggrund som marinbiolog.
Magasinet kan købes i galleriet på Kronborg for 149,00 kr.

steen aage

 

Foto på Fredensborg Vandrehjem

Vi var inviteret ned til Lotte og Anders på Vandrehjemmet i Fredensborg for måske at kunne at tage nogle billeder af vandrehjemmet i de skønne omgivelser, lige i kongens baghave, som de selv udtrykker det. 

Grundet ferie var det kun Birgit, Steen Aage, John, Vibeke samt Bjarne, der dukkede op til varm søndag formiddag.

Lotte havde skrevet en helt liste af emner, som de kunne tænke at vi tog billeder af og samtidig havde hun “hyret” nogle unge mennesker, der skulle skabe lidt liv i billederne..

Der gik ikke længe inden vi alle var spredt over over det flotte vandrehjem for at få de forskellige billeder.

Vibeke
Vibeke


Efter at have døjet med det varme vejr kunne Anders servere en dejlig frokost med Kebabfrikadeller, pølser, kartoffelsalat samt alm. salat. Til dette en kold fadbamse eller vand.
link til vandrehjemmet: her

John Kjær

Der er pt. kommet mange fine, forskellige billeder

En dejlig dag som vi ikke glemmer foreløbig.

steen aage

 

 

RNF-2020 Repræsentantsskabsmøde

Steen Aage deltog i det årlige RNF Repræsentantskabsmøde i Brøndby d. 20.6.20. Det var en noget rodet affære, som allerede startede med, at der blev udsendt papirer til mødet samme dag. Desuden var der rod i Agenda og i valg af bestyrelsen. Der var også problemer med regnskab, som ikke var helt gennemskueligt.  Undervejs sprang vi i pkt. i indkaldelsen.

RNF Møde
RNF Repræsentantskabs møde 2020


Vore 2 forslag om at løse problem med billedsekretær var ikke aktuelt og blev derfor ikke vedtaget. Der var dog flere der os roste for de meget konkrete forslag.
Andre forslag var mere tips til bestyrelsen. Bl.a. var der en opfordring til at lave fællesarrangementer.
Der kommer måske et dommer kursus, men Ove Lyngsie mangler en makker til at lave kurset. 

Efter at have modtaget valg, oplyste Claus Djervad at det var hans sidste periode.

Kommende afleveringer blev ændret således at bedømmelserne er som følger:
Papir-1 Arrangør Thorstrup d.28 okt. 2020

Papir-1 Arrangør Thorstrup 28.10.20
Digital Arrangør Kronborg 23.11.20
Papir-2 Køge 16.3.21
Serier Negativ 22.4.21

Det var en hård aften at komme igennem fra 18.30 til 21.30.
Referat fra mødet kommer senere.
Steen Aage

FT-Konc. 2020-1.del

I mandags d. 15 juni 2020 blev vore billeder fra vor interne konkurrence bedømt. Dommerne til denne svære øvelse var Birgit Bentzen og Bodil Hvalsø, som på fortræffelig gennemgik alle billeder der havde fået mere end 7 point. De tildelte desuden 2 diplomer, som Bjarne Høg modtog.

Stillingen inden efterårets indleveringer er således:

1.Del konc. 2020 se resultat her:

steen aage

 

RNF serie og klubresultat

Har lige fået resultaterne fra RegionNordFoto fra serier samt resultatet for årets bedste fotoklub.

Resultatet for serier:
Anders Fosvald fik en 9. plads og dermed lidt på kontoer. Stort tillykke til Anders.

Bjarne og Steen Aage deres serie antaget. Flot og tillykke

Årets pokal

Årets Pokalregnskab gik igen til KFAK, men Fototosserne fik i år en fin 3. plads. Fint når man tænker på at vi kun er 11 medlemmer i vor forening, og at der var flere der ikke afleverede billeder.

Resultaterne i PDF
Serier
Årsresultat

 

steen aage

Bedømmelse RegionNord Papir-2

Jeg har lige modtaget resultaterne fra Papir-2 2020 fra RNF.  Det var en dejlig læsning, idet Bjarne fik en n6. samt en 8. plads. Tillykke til Bjarne.

Desuden fik Anders 2 billeder antaget og John og Steen Aage fik 1 billede antaget.
Et meget fint resultat, når man tænker på antallet af billeder vi afleverer.

Se resultatet her:

Link til alle billeder: 

Bjarne 6. plads Papir2
Bjarne 6. plads Papir2
Papir-2 8.plads
Bjarne 8. plads Papir-2

 

Liste er opdateret d. 25.3.20

steen aage

 

Aften med modelfoto

Fototosserne afsluttede her i mandags d. 9 marts deres kursus serie Flash, som skulle ende op med, at vi fik en model herop, og  som vi hver især skulle tage billeder af.

Til at lede slagets gang deltog Jørgen H. Nielsen, der inden havde sat flash systemet samt baggrunden op. 

Jørgen H. Nielsen

Ved hjælp af En Godox X-Pro enhed, der skulle sidde på kameraet, kunne vi alle, selvom vi havde forskellige kameraer, styre de 3 flash enheder som vi havde sat op. Hver medlem fik ca 10-15 min at tage et portrætbillede af modellen.

Modellen ved at gøre sig klar
Det tagne billede kunne ses med det sammen på projektoren


Efter en pausen, hvor modellen klædte om blev der taget billeder I fuld figur.

Anders i gang med sit shoot

Man vil senere, når alle billederne er godkendte, se billeder fra de enkelte medlemmer på vor hjemmeside.

link til modelfotos

En rigtig god aften, som viste sig ikke at være helt så let.

En stor tak til Jørgen og Lille

Årets første fototur

Årets første fototur gik til København hvor vi skulle besøge DAC samt Den Sorte Diamant for der at se udstillingen med fotografen Keld Helmer Pedersen.

Vi var kun 3 fra foreningen, John, Jørn samt Steen Aage. Desuden havde vi 2 gæster med som havde “tilmeldt” sig via vor Facebook side.

Trapper i DAC
Trapper i DAC

DAC er et meget spændende byggeri nede ved havnefronten i en meget spændende arkitektur. Vi fik nogle fine billeder og en kop gratis kaffe på entrebilletten.

Ikke langt fra DAC lå den Sorte Diamant hvor skulle ned og se de meget fine billeder af Keld Helmer Petersen. En meget fin udstilling, som vi godt kunne have brugt lidt mere tid på. Desværre fik vi at vide at de lukkede 1 time efter at vi ankom. Foruden udstillingen fik vi taget en masse fine billeder, hvor man er inspireret af Keld Helmer Petersens grafiske sort/hvide look.

Den Sorte Diamant
Den Sorte Diamant

Inden vi tog toget hjem fik vi en kop Kakao og en kage.

Steen Aage