Bedømmelse RegionNord Papir-2

Jeg har lige modtaget resultaterne fra Papir-2 2020 fra RNF.  Det var en dejlig læsning, idet Bjarne fik en n6. samt en 8. plads. Tillykke til Bjarne.

Desuden fik Anders 2 billeder antaget og John og Steen Aage fik 1 billede antaget.
Et meget fint resultat, når man tænker på antallet af billeder vi afleverer.

Se resultatet her:

Link til alle billeder: 

Bjarne 6. plads Papir2
Bjarne 6. plads Papir2
Papir-2 8.plads
Bjarne 8. plads Papir-2

 

Liste er opdateret d. 25.3.20

steen aage

 

Aften med modelfoto

Fototosserne afsluttede her i mandags d. 9 marts deres kursus serie Flash, som skulle ende op med, at vi fik en model herop, og  som vi hver især skulle tage billeder af.

Til at lede slagets gang deltog Jørgen H. Nielsen, der inden havde sat flash systemet samt baggrunden op. 

Jørgen H. Nielsen

Ved hjælp af En Godox X-Pro enhed, der skulle sidde på kameraet, kunne vi alle, selvom vi havde forskellige kameraer, styre de 3 flash enheder som vi havde sat op. Hver medlem fik ca 10-15 min at tage et portrætbillede af modellen.

Modellen ved at gøre sig klar
Det tagne billede kunne ses med det sammen på projektoren


Efter en pausen, hvor modellen klædte om blev der taget billeder I fuld figur.

Anders i gang med sit shoot

Man vil senere, når alle billederne er godkendte, se billeder fra de enkelte medlemmer på vor hjemmeside.

link til modelfotos

En rigtig god aften, som viste sig ikke at være helt så let.

En stor tak til Jørgen og Lille

Årets første fototur

Årets første fototur gik til København hvor vi skulle besøge DAC samt Den Sorte Diamant for der at se udstillingen med fotografen Keld Helmer Pedersen.

Vi var kun 3 fra foreningen, John, Jørn samt Steen Aage. Desuden havde vi 2 gæster med som havde “tilmeldt” sig via vor Facebook side.

Trapper i DAC
Trapper i DAC

DAC er et meget spændende byggeri nede ved havnefronten i en meget spændende arkitektur. Vi fik nogle fine billeder og en kop gratis kaffe på entrebilletten.

Ikke langt fra DAC lå den Sorte Diamant hvor skulle ned og se de meget fine billeder af Keld Helmer Petersen. En meget fin udstilling, som vi godt kunne have brugt lidt mere tid på. Desværre fik vi at vide at de lukkede 1 time efter at vi ankom. Foruden udstillingen fik vi taget en masse fine billeder, hvor man er inspireret af Keld Helmer Petersens grafiske sort/hvide look.

Den Sorte Diamant
Den Sorte Diamant

Inden vi tog toget hjem fik vi en kop Kakao og en kage.

Steen Aage

Christine blev årets Fototosse

På årets sidste medlemsmøde havde vi Henriette Kristensen til at bedømme vore billeder for 3. del konkurrence. Henriette har tidligere været hos os og holdt et foredrag om arkitektur. Henriette gennemgik de indleverede billeder fra august, september samt oktober måned. Her var 2 digitale samt en serie aflevering på papir.

Point for 3. del konkurrence blev som følger:
2019-12-02-3-delkonc

Da vi nu havde resultatet at 3 konkurrencer,  kunne vi så kåre Årets Fototosse 2019.
Det blev Christine de Fine Strand, som løb af med sejren. Tillykke til Christine for hendes meget flotte billeder.

2019-11-27-Resultatliste for året (1) (003)

Årets Fototosse Christine
Christine med Årets resultat


Efterfølgende afsluttede vi det gode år med lidt at spise og drikke.
Og tak til Vibeke for at have lavet konfekt til kaffen (som vi dig ikke fik)

steen aage

RNF bedømmelse Digital

Vi var 4 forventningsfulde Fototosser der var mødt frem på RNF’s bedømmelse, som fandt sted på Espergærde Bibliotek. Lidt kedeligt at det ikke som i de tidliger år var på KV.

Aftenens dommer var Lisbeth Johansen. 

Aftenen blev ok for Fototosserne, idet Christine modtog en 2 præmie og Vibeke fik et af sine billeder antaget. Tillykke til de 2 damer
Andre der havde indleveret kom ikke blandt de 40 antagne.

Vi må se at komme op i omdrejninger så vi igen kan være helt fremme.

Vedlagt resultatliste:  2019-11-25-RNF-digital

Forventningsfulde Fototosser
Præmieoverrækkelsen
Christine modtager sin 2. præmie

 

steen aage

 

En aften med Stilleben

Emnet på dagens medlemsmøde var ”Stilleben”.

Vibeke gennemgik via nogle videoeksempler hvad der forstås ved Stilleben, herunder eksempler på at det ikke behøver at være en videnskab at fotografere Stilleben, med kostbare ”gear”, et eksempel med en sko og en lampe samt skoens papkasse var yderst illustrativ.

Endvidere blev vist hvorledes man kan forberede opstilling, valg af emner, lys, farver etc.
Efter gennemgang og diskussion blev der etableret 2 opstillinger.

  • En på gulvet med baggrund til betonvæggen
  • Samt en opstilling på bordet med klæde og diverse effekter.

Jørn Jerow

 

  Stilleben aften

 

 

Morgentur

Vi var desværre kun 4 der trodsede det at stå tidligt op, og for at begive os ud på en lille fototur. Det var Jørn, John, Finn samt Steen Aage, der mødtes på Norhavnen kl. 08.00 på en kølig morgen. Vejrudsigten var fin, idet det skulle blive tørvejr fra 07.00 til ca. 11.00. Det kom til at passe.

Opgaven med denne tur gik ud på at lægge 5 billeder op i jpg, direkte out of the box. Senere vil så sammenligne de behandlede RAW-billeder med jpg billederne.

Først på turen var at tage billeder fra Nordhavnen med de mange båder, der ligger oppe på land. Efter dette begav vi os hen til de nye huse på “Gummistranden” for at se på denne arkitektur.

På vej mod Cykelbanen
Bag Marienlyst slot

Herefter gik turen til Marienlyst slot og herefter ad den lille skovs små stier ud mod LO-Skolen og Hellebo Park, hvor sluttede af med kaffe og basser hos Jørn. Undervejs kom vi forbi den gamle cykelbane fra ca 1900 tallet. Det var tydeligt at se hvor svingene havde været.

En hyggelig og dejlig tur uden regn.

Steen Aage

Sjov fotoaften med vanddråber

I går d. 7 okt. havde vi valgt at prøve at tage fotos af dråber.  Det det blev en forrygende sjov aften med masser af dråber, mælk, vand, poser og en masse sjask.

Arbejdsbordet

Vi inddelte og i forskellige grupper som hver havde deres egne poser eller flasker med hvorfra dråberne skulle falde. 
Som overfalde var der forskellige løsninger på dette. I glasfade eller glas var der eks. vand, mælk, yoghurt eller en farvet væske. 
Det at fange en dråbe, dryppende fra en flaske eller pose ned i et fad, var meget, meget svært. Man skulle holde høje når dråben forlod posen/flasken og så udløse kamera og flashen, når dråben ramte overfalden. Det var næsten umuligt. 
Anders havde anskaffet sig et system der kunne udløse flashen når dråben spladsede ned i overfladen. Det var nemli’ her at hele problemet lå. Hvilken lukkertid og hvordan skulle flashen udløses var de store udfordringer. 
se et godt eks. her.

Jeg vil påstå at det er næsten umuligt at tage billeder af vanddråber uden at have lidt teknisk udstyr til hjælp.
Det kunne være:
Automatisk dryppeanordning
Fotocelle der fanger dråben
Enhed hvor tidsforsinkelsen af flashen kan indstilles 
Flashindstilling af power
Kamera indstilling Av, B eller??
Den enhed som Anders havde med kunne det meste af dette. Kan findes her:

Da næste møde er ændret tager vi en diskussion af denne aften.
Desuden medbringer alle til næste møde d. 21.10  et print at dråbefoto taget derhjemme i perioden til næste møde.

steen aage

 

Tur til Sporvejsmuseet

Vi var 5 friske der drog mod Sporvejsmuseet i Skjoldnæsholm på Sydsjælland. Det var John, Vibeke, Jørn, Bjarne samt Steen Aage. Vi have aftalt at vi skulle være der ved aftenstid når solen var gået ned og hvor man kunne skabe en stemning af sporvogne i aftengadebilledet. Det lykkedes 100%. Det blev en fantastisk aften med masser af muligheder for gode fotos inde i de kørende vogne, samt af de vogne der stod i garagerne. Det er en meget stor samling af Sporvogne fra Danmark og udland man har samlet på stedet. Også busser fra København og Nesa kunne man fremvise.

En gammel Ford-T

Inden vi nåede til solnedgangen tog vi til endestationen, hvor vi købte sandwich med kaffe eller øl i den rullende restaurant.  En skøn aften at sidde og nyde solnedgangen. Herefter kunne vi tage tilbage til stationsområdet, hvor der flittigt blev fotograferet i HDR.

Her mødte vi en ung pige fra Holbæk, som fotograferede det samme som os. Vi spurgte hvor hun kom fra og hvorfor hun var her. Hun skulle lige øve sig lidt med sit nye 24-70mm 2.8 objektiv inden hun skulle over og tage fotos i Tjernobyl.  Det var ret billigt sagde hun. 3500kr for fly og hotel.

Pigen fra Holbæk
Pigen fra Holbæk

Efter den flotte aften kunne vi bevæge os mod Lyngby og Helsingør efter en rigtig flot aften og med masser af fine billeder.

steen aage

Aften med Dommer Claus Carlsen

Vi have i går besøg af dommeren Claus Carlsen fra Downstairs i København. Han skulle bedømme vore 51 billeder fra 2 del-konkurrence. Claus fortale indledningvis om det at være dommer, samt om deres store klub med de mange dygtige mange medlemmer. Vi fik også en fin fortælling om mange af de internationale konkurrencer som Claus havde delatget i og vundet en del priser. Vi kom ligeledes ind på SDF, hvor han i flere år har være involveret. 

Claus Carlsen Downstairs

Opmærksomme tilhørere

Opmærksomme medlemmer


Det blev en rigtig fin aften, hvor Claus gennemgik alle de indleverede billeder med en bedømmelse af hvert billede , med hvad der kunne være bedre for at skabe et bedre billede. Viste på nogle af billeder hvordan billedet kunne ændres ved blot  at beskære det anderledes. 

Aftenen blev sluttede af ved at Claus viste nogle af sine fine billeder som han igennem årene havde taget.
En meget fin og udbytterig aften med en god dommer, fotograf og formidler. 
En stor tak til Claus.

Resultatliste  2019 runde 1+2  Tosserne 2019 – runde nr. 1 og 2

Steen Aage

 

Medlemmernes aften

Som et forsøg havde vi udlagt at denne aften skulle være medlemmernes aften, som de helt selv kunne tilrettelægge.

Det blev ikke nogen succes.

Dog fik vi en interessant aften, hvor formanden viste filmen om Vivian Maier, den ukendte og efter sin død anerkendte streetfotograf.
Vivian Maier: billeder

Vibeke havde forberedt nogle billede af forskellige fotografer som I kan se herunder

Lars van de Goor : se her
Specielle billeder fra skoven

Akos Major: se her 
Amerikanske landskaber I sarte farver

Kim Høltermand: se her
Dansk fotograf

Vi så også på den danske fotograf Astrid Kruse Jensen: se her

steen aage

 

 

Fine placeringer i MellemSundOgBælt 2019

Vi var nogle stykker, som på en dejlig lørdag, var taget til Brønden i Brøndby for at se og overvære ferniseringen af dette års MsoB’s billeder. Det var Vibeke, Jørn, John samt Steen Aage.

Straks ved ankomsten gik vi hurtigt ud i sidegangene for at se, om vi have fået antaget nogle billeder. Der var ingen i den første gang, hvor de fleste billeder var i A3 eller større. Ovre i den fjerne gang have Steen Aage fået antaget et billede i kategorien “sammensatte billeder”. Vi kunne så blot håbe på, at vi også i år var gode på de digitale.

Dette års kategorier var:
Papir – farve eller sort/hvid
Digital – Farve eller sort/hvid
Sammensatte billeder.

Der var i år igen indleveret 955 billeder, og  fra fototosserne var der billeder fra:
John Kjær, Jørn, Vibeke, Anders, Bjarne, Christine samt Steen Aage.

Inden de 3 dommere skulle gennemgår deres kategori, blev alle antagne billeder vist på skærm. Først papir, herefter digitale og til sidst sammensatte biller.

Følgende fik antaget billeder:
Christine – Home Away i digital
Anders – Smukke Cuba i digital
Anders – Glemte Opel i digital
Steen Aage – Gammelt vindue i digital
Steen Aage – Belvedere i digital
Steen Aage – Færgestræde i digital
Steen Aage – Bro i digital
Steen Aage – Musiker tilfreds med sit publikum i sammensatfoto
Bjarne – Ramt i digital
Bjarne – Fortøjninger i digital

Herefter gennemgik hver dommer udvalgte billeder deres kategori og her fik formanden et diplom i den sammensatte konkurrence samt 5 antagne.

musiker tilfreds med publikumAlt i alt en god dag med 10 antagne og 1 dommerdiplom, men dog ikke så god som sidste år.  Der var i år mange rigtigt gode billeder på ferniseringen.

se resultaterne her
se den samlede liste her

steen aage

Bedømmelse med Mads Henriksen

6 maj havde Fototosserne bedømmelse af 1. del-konkurrence for året 2019. Denne gang med Mads Henriksen fra Køge Fotoklub. Han skulle bedømme billederne fra jan, feb, samt marts. Der var indleveret 34 digitale samt 18 papirbilleder, i alt 52 billeder.

Lyttende medlemmer

Det blev en meget fin aften. hvor Mads havde valgt at give sig tid til gennemgå alle billederne med sine kommentarer og sine forslag til, hvor billedet kunne gøres bedre. En meget omhyggelig gennemgang som jeg tror at alle lærte meget af.

En stor tak til Mads for en fin aften.

Resultatet fra 1. del-konkurrence blev således: 2019-05-06-1-delkonkurrence

steen aage

Bedømmelse RegionNord Serier-2019

Fra vor udsendte medarbejder John Kjær har vi modtaget en glædelig nyhed.

Vi fik en 2. plads med Bjarnes trappe-serie fra Lyngby Rådhus. Tillykke til Bjarne

Desuden fik Jørn sine billeder fra Nordhavnen antaget. Tillykke til Jørn

Desuden blev vi nr. 3 i klubkonkurrencen. Dette er især fint når vi tænker den lille forening vi er.

John oplyser videre: at der er næppe så meget at skrive. Der var ikke mange fremmødte.

Dommeren Finn fra landskabsfotograferne viste sine fine præmiebilleder, og det havde været svært at finde vinderne for det lå lidt uden for hans normale gebet

Formandet efterlyste nye bestyrelsesmedlemmer – idet der nu kun er 2 tilbage og håber at der kommer 3 nye på RN mødet den 22. maj i Ølstykke klubben

John har diplom og præmiepenge til Bjarne.

Link til Serier-2019 resultat
Link til Serier-2019 billeder

steen aage

Fornem nominering til Christine

Fik her i går aftens en mail fra Christine, at hun havde fået et foto nomineret i en international konkurrence Fineartphotoawards Fapa-2018-2019.
Vi siger tillykke til Christine.  

Christine deltog i kalegorien amatør portræt. Det var 1. gang hun prøvede kræfter med en international konkurrence.

Link til:  amatørportrætter
Link til:  Christines portræt

Tillykke fra os alle

 

Fototur til Selsø Slot

En solrig og kold søndag d. 31.3 marts drog vi mod Selsø Slot, der ligger i nærheden af Skibby, 1 times kørsel fra Helsingør. Desværre måtte vore unge damer Vibeke og Christine melde afbud p.g.a sygdom.

Vi ankom til slottet hvor vi blev modtaget af “slotforvalteren”, der kunne vise os over i hovedbygningen. Vi kastede os straks ud i at fotografere slottet, som stod som det var forladt. Vore 2 “Urbexer” Bjarne og Anders var helt oppe at køre ved synet af de flotte store stuer, hvor lyset faldt smukt ind gennem vinduerne.

Stue på 1. sal

Vi kunne fotografere på 1. og 2.  sal samt i kælderen, hvor bla. køkkenet lå. Vi kunne således efter 2 timers fotografering bevæge os hjemad vel vidende at der skulle ordnes mellem 400 og 500 HDR billeder. Min PC er stadig helt varm efter ca. 1/3 del.

HDR-Holdet Bjarne, Anders, Finn, Ole H. John, Jørn og Steen Aage

Foredrag om fotografering af arkitektur

d.11 marts havde vi besøg af arkitekt og fotograf Henriette Sjøgren, der skulle fortælle os om det at tage billeder af arkitektur.
Henriette er uddannet arkitekt og har været boligfotograf, arkitekturfotograf, skolefotograf m.m.

Det fine powerpoint fremvisning bragte os igennem forskellige temaer som f.eks. Tid på dagen, årstid, Regnvejr, de forskellige perspektiver for optagelse. Der var mange tips.
Hun brugte næsten altid stativ til sine fotos og often en vidvinkel på 10-20mm på et cropkamera (16-36mm på fullframe).
Optagelserne altid med lav ISO, max 400 og anvendte ikke større blænder end bl. 11. Indendørs brugte hun ofte HDR.

Du kan se mange af Henriettes billeder her:

Henriette Sjøgren – Dansekapellet

Henriette Sjøgren – Isbjerget

Endelig sluttede aftenen af at få en masse tips om hvor man her i området kunne hente inspiration til arkitektur fotografering.
En insprirerende  aften med fremvisning af en masse fine billeder som Henriette havde taget.

Som sidste punkt gennemgik vi billedopgaven fotos i HDR.
1. Et ejendomsmæglerbillede
2. Landskabsbilede
3. Et billede fra en kirke.

Steen Aage Nielsen

 

mSoB indleverringer

Afleveringen til mSoB 2019 har været helt forrygende for Fototosserne. Selvom vi er en meget lille forening er vi med i top mht. til antal autors samt antal billeder. Så må vi håber at det går lige så godt som i 2018
Flot gået af vore medlemmer.

Du kan også se statistikken her

steen aage