En super mødeaften om opklæbning

Den sidste mødeaften før vor sommerferie blev brugt på at få en masse at vide alt om passepartout, opklæbning eller om man skulle bruge glas på sine billeder. 
Desuden fejrede vi vor 1. årige fødselsdag med kaffe og fødselsdagskringle.

Aftenens foredragsholder var John Nielsen fra KFAK, som tidligere havde et reklamefirma, hvorfra han havde en masse erfaring med opklæbning af billeder. John ville vise os, at det var os der skulle bestemme hvordan et billeder skulle opklæbes. Om det skulle på hvidt, gråt eller sort passepartout. Det var ikke lige meget alt afhængig hvad det var man skulle fokusere på i billedet. Skulle et billede eks. hænge ved siden af andre, var hvidt måske ikke så godt, ens øjne gik fra det ene billede til det næste uden at stoppe. Her skulle der en ramme omkring, gerne sort for at afgrænse billedet til det næste.

John viste også hvordan man skulle placere sit billede på passepartoutet. Der var ingen regler. Man skulle heller ikke stå og måle op, men bruge passepartoutskærerens linealer. Det var heller ikke lige meget om man anvendte sort passepartout med hvid kerne eller helt sort. Det med den hvide kerne var blot et hvidt passepartout, hvor man havde klæbet et stykke sort papir ovenpå. Hvis et sådant hænger et stykke tid med solindfald, begynder det sorte papir at løsne sig.

Skal billeder i glas fik vi set hvor stor forskel der er på alm. glas og galleriglas. Det var som der ikke var glas på.

I løbet af aftenen kom vi også ind på skærmkalibrering, ICC-profiler, printer og papir. Alt sammen vigtige ting man skulle vide når man skulle have et billede op at hænge.

Afslutningsvis prøvede vi at tegne et passepartout op og skære det. Det var lidt svært hvis man ikke havde prøvet det før.

Alt i alt en rigtig fin aften, hvor vi fik en masse at vide om at opklæbning ikke bare var opklæbning. Tak til John for en god aften

steen aage

Skriv et svar