Kåring af årets Fototosse 2018

Årets sidste fotoaften blev afholdt d. 3. dec. hvor vi bl.a. skulle kåre årets “Fototosse 2018”. Vi havde også  vi en rigtig god dommer fra “udlandet” Fotografen Cathy Björk, som skulle bedømme vor 3. del-konkurrence for 2018. Den omfattede digitale billeder samt serier. Cathy er formand for Nordiska Fotoklubben med 5200 medlemmer på Facebook.

Cathy

Se video fra  præmierede foto fra 2017 her:
Link til facebook Nordiska Fotoklubben

Programmet omfattede desuden gennemgang af programmet for 2019 samt en diskussion af, hvad der havde været godt og skidt i 2018, samt evt. ønsker.

Efter formanden havde budt alle velkommen kunne Cathy begynde sin gennemgang af de digitale. Hun præsenterede billederne på en video, hvor billederne var sat ind i et miljø, hvor eks. man så billederne hænge på væggen i en dagligstue. Hun præsenterede billederne fra 10-1. Christine vandt denne.

Hun gik derefter over til at bedømme serier på samme måde som de digitale. Her forklarede Cathy hvorfor nogen af billederne var en serie og ikke en fotoreportage. Det var interessant, da det var første gang vi fik en forklaring på, hvordan sen serie skulle være. Seriebillederne blev lige ledes gennemgået fra 10-1. Seriedelen blev vundet af Annette.

Herefter var der gennemgang af 2019 programmet, hvor formanden kunne fortælle, at vi kan have vort lokale alle mandage i første halvdel af 2019. Det vil sige, at vi kan tage emner op som ikke er i programmet. Vi har allerede lavet en liste, som kan downloades fra drop-box. Medlemmerne kan ligeledes komme med forslag til emner.

Vi tog notater om hvad der har været godt og skidt i 2018, og vil se på disse. Af ønsker blev der bl.a fremført en mere dybtgående forståelse af eks. teknikker i redigeringsprogrammerne samt flere ture.

Så kunne vi endelig afslutte med fint smørrebrød fra Slagter Jensen og efterfølgende kaffe og chokoladekage som Cathrine havde bagt.

Spisning

Og endelig inden vi sendte alle medlemmerne på juleferie skulle årets “Fototosse 2018” kåres efter vore 3 konkurrencer i 2018.

Dette blev igen i år Annette Nordstrøm. Tillykke til Annette.
Der var en fin kurv til Annette.

dommer og de 2 vindere

Som trøstpræmie til nr. 2 havde vor revisor Bjørn udlovet en gave, som blev overrakt til Christine. Præmien var et 128GByte SD-kort.
Tak til Bjørn.

Cathy Björk – 20.000 ISO

Og tak for en god aften til alle 14 deltagere og også tak til Ole Madsen, som var med for første gang.

steen aage